Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Euroleague 21η αγωνιστική: Ούνιξ Καζάν-Ολυμπιακός


Στο παιχνίδι που θα ανοίξει την αγωνιστική, η Ούνιξ Καζάν (7-13) θα υποδεχθεί το απόγευμα της Πέμπτης (18:00) τον Ολυμπιακό (14-6).
Οι αγωνιστικές σιγά-σιγά περνούν και η Ούνιξ Καζάν παραμένει χαμηλά στη βαθμολογία, καθώς, όσο κι αν ήθελε να προκριθεί στην οκτάδα των πλέι οφ, οι εμφανίσεις της δεν της επιτρέπουν κάτι τέτοιο. Στα περισσότερα παιχνίδια, δείχνει πως δεν είναι ομάδα έμπειρη για έναν τόσο απαιτητικό θεσμό, όπως η Ευρωλίγκα, ενώ, παράλληλα, φαίνεται πως πολλοί από τους αντιπάλους της έχουν περισσότερες πιθανότητες για να πάρουν την πρόκριση.
Την περασμένη αγωνιστική, η ομάδα του Πασούτιν ελαχιστοποίησε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες πρόκρισής της, μένοντας μόνο στις μαθηματικές, διότι ηττήθηκε εκτός έδρας από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 60-52, σε ένα παιχνίδι που ήταν πολύ φτωχό παραγωγικά.
Ο Κώστας Καϊμακόγλου βοήθησε ελάχιστα την ομάδα του, διότι είχε στο ενεργητικό του 2 πόντους και 2 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, ο Τζόνσον είχε ως συνολική συγκομιδή 13 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Η Ούνιξ Καζάν, με την ψυχολογία της στα χαμηλά, θέλει να κερδίσει τον Ολυμπιακό, ώστε να παραμείνει ζωντανή μαθηματικά.
Ολυμπιακός παραμένει σε τροχιά πρόκρισης, καθώς δείχνει ότι δεν επηρεάζεται από κάποια στραβοπατήματα, τα οποία, όμως, θα μπορούσε να είχε αποφύγει. Βέβαια, ένα θετικό χαρακτηριστικό για τους ”ερυθρόλευκους” είναι ότι ξεπερνούν πλήρως την οποιαδήποτε βαθμολογική απώλεια και στην αμέσως επόμενη αγωνιστική ξεσπούν στον αντίπαλό τους, παίρνοντας το αποτέλεσμα που θέλουν. Αυτό είναι που κρατά την ομάδα στην πρώτη τετράδα, η οποία της παρέχει το πλεονέκτημα της έδρας στο ενδεχόμενο της πρόκρισης στην οκτάδα των πλέι οφ.
Την περασμένη αγωνιστική, η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου κέρδισε εντός έδρας την Μπάμπεργκ με σκορ 83-77, σε ένα παιχνίδι που οι γηπεδούχοι έπαιξαν καλό μπάσκετ κατά διαστήματα, αλλά θα μπορούσαν να είχαν πάρει ακόμη μεγαλύτερη διαφορά.
Double-double πέτυχε ο Κεμ Μπιρτς με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ, ενώ σε καλή βραδιά, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο Σπανούλης με 15 πόντους, 1 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Ο Ολυμπιακός, αν φύγει με το διπλό από το Καζάν είναι, θεωρητικά, με το ένα πόδι στην πρόκριση.
Εκτίμηση: Η Ούνιξ Καζάν βρίσκεται κοντά στον αποκλεισμό, διότι δεν έχει βελτιώσει ιδιαίτερα την εικόνα της στα προηγούμενα παιχνίδια της. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός αν δεν κάνει κάποια λάθη που πραγματοποιεί, συνήθως, σε τέτοιους αγώνες, είναι πιο ικανός να φτιάξει το παιχνίδι στα μέτρα του. Έτσι, τα προγνωστικά πηγαίνουν με το μέρος του Ολυμπιακού. Διπλό (-1,5) – 1,90

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PAME STOIXIMA APOLLON SMIRNIS-PAS GIANNINA PROGNOSTIKA

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα :  Ο Απόλλωνας την προηγούμενη αγωνιστική στην Θεσ/νικη στο παιχνίδι με τον Άρη έδειξε σημάδια ζωής και η νίκη μέσα στο Χαριλάου ίσως αποδειχθεί πολύ καθοριστική για την συνέχεια.   Ο σημερινός αγώνας είναι πολύ δύσκολος για τους γηπεδούχος που θέλουν διακαώς την νίκη, αφού τα Γιάννενα διαθέτουν καλύτερη ομάδα και πιο ποιοτική ομάδα. Το θετικό για την ομάδα του Απόλλωνα είναι πως οι φιλοξενούμενοι φέτος έχουν δείξει μια αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα Γιάννενα φέτος σε 8 αγώνες εκτός έδρας που έχουν δώσει έχουν πάρει μόλις 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα, φάνηκε καθαρά η αποδυνάμωση της ομάδας των Ιωαννίνων με την αποχώρηση του Ντε Βινσέτι και Τσάβες.   Με το δεδομένο ότι οι παίκτες του Απόλλωνα θα έχουν καλή ψυχολογία απο την νίκη με τον Άρη, συν ότι καίγονται για την νίκη, πιστεύω ότι αξίζει η απόδοση στον άσο που αγγίζει σχεδόν το 2,40   Άσος με απόδοση 2,38  stoiximan.gr   Π

Προγνωστικά στοιχήματος 27-12-15 (δυάδα)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους! Τελευταία Κυριακή του χρόνου σήμερα με το κουπόνι να έχει λίγες επιλογές για ποντάρισμα. Πάμε να δούμε τις δύο επιλογές που κράτησα... Κάλιαρι - Προ Βερτσέλι :  Η Κάλιαρι κέρδισε και την Σαλερνιτάνα με 0-2 και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα. Ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας με 9 νίκες και μία ισοπαλία σε 10 αγώνες, ενώ συνολικά στις 6 από τις 7 τελευταίες νίκες της επικράτησε με under 3,5. Η Βερτσέλι ηττήθηκε με 0-1 από την Περούτζια και παρέμεινε στο μέσον της βαθμολογίας. Οι 10 ήττες της φέτος ήρθαν όλες με under 3,5, με τις 9 να είναι και με under 2,5, ενώ εκτός έδρας εμφάνισε και 8/10 under 2,5. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, θα βρουν τον τρόπο να επικρατήσουν, αλλά η αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων με οδηγεί σε χαμηλά σκορ.   1 & Under 3,5 Άντερλεχτ - Βέστερλο :  Η Άντερλεχτ πήρε την ισοπαλία με 1-1 από την Λόκερεν στο φινάλε και παρέμεινε αήττητη για 5 παιχνίδια. Έχει βρεθεί στην τέταρτη θέση, με την άμυνα της να ''μπάζει'

Europa League Prognostika

Ατρόμητος - Αλκμάαρ  : Απογοήτευσε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της super league ο Ατρόμητος και αν παίξει το ίδιο παιχνίδι δεν νομίζω ότι θα την βγάλει καθαρή με την Αλκμάαρ. Δυο φορές στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη βρέθηκε πίσω στο σκόρ και 2 φορές ισοφάρισε. Το θέμα είναι ότι η Αλκμάαρ δεν είναι Εργοτέλης και δεν πρόκειται να συγχωρέσει τα λάθη που θα γίνουν.  Η Αλκμαάρ φέτος γενικά έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά διαθέτει μια πολύ νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο που μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες 2 αγωνιστικές του Ολλανδικού πρωταθλήματος έχει 2 νίκες. Η μία νίκη είναι με 3-2 επι του Άγιαξ και αυτό νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό για το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα. Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος υποψιασμένος απο τον πρώτο αγώνα με τον Εργοτέλη θα παίξει πιο συντηρητικά, αλλά και πάλι ο ρυθμός της Αλκμάαρ μπορεί να τον παρασύρει και να δούμε ένα σκόρ που να είναι πάνω απο τα 2,5 γκόλ. Αυτό είναι και το στοίχημα το