Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

7η αγωνιστική Euroleague ανάλυση - προγνωστικά



Η 6η αγωνιστική του ομίλου της Euroleague ανήκει πια στο παρελθόν και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην ειδική βαθμολογία, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον. Το bet-on-arme.com θα σας θυμίσει τι έγινε στα προηγούμενα παιχνίδια, προετοιμάζοντας σας παραλλήλως για τα επόμενα.


ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Στο ματς που θα κλείσει την αγωνιστική, η Ρεάλ Μαδρίτης (4-2) θα υποδεχθεί το βράδυ της Τετάρτης (22:00) τον Παναθηναϊκό (4-2), σε ένα ματς που αναμένεται να βάλει φωτιά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μία από τις ομάδες που μοιράζεται τη δεύτερη θέση και θέλει να πλησιάσει ακόμα περισσότερο την κορυφή, κάτι που δεν κατάφερε στην προηγούμενη αγωνιστική, καθώς με την ήττα της στη Μόσχα, απώλεσε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη δεύτερη στον όμιλο, αφήνοντας τις ”συγκατοίκους” της στην τρίτη θέση.

Την περασμένη Παρασκευή, η ομάδα του Πάμπλο Λάσο προσπάθησε μέχρι το τελευταίο λεπτό να κλέψει τους πολύτιμους βαθμούς, αλλά ηττήθηκε από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με σκορ 91-90, σε ένα παιχνίδι που κρίθηκε πραγματικά στις λεπτομέρειες.

Σημείο αναφοράς για τη ”Βασίλισσα” ήταν για μία ακόμη φορά ο Γιουλ, έχοντας συνολικά 21 πόντους, 2 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Παρά την ήττα, εφόσον η Ρεάλ έδειξε ότι μπορεί να κοντράρει στην έδρα της την Πρωταθλήτρια Ευρώπης και πρωτοπόρο, μέχρι τώρα, του ομίλου, ευελπιστεί ότι η ίδια συνταγή θα καρποφορήσει στο κομβικό παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός, στην παρούσα φάση, βρίσκεται σε περίοδο αγωνιστικής ευφορίας. Οι καλαθοσφαιριστές του ”τριφυλλιού” έδειξαν να προσαρμόζονται στις απαιτήσεις του Τσάβι Πασκουάλ και αυτό φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο
.
Στην προηγούμενη αγωνιστική, οι ”πράσινοι” έκαναν τα εύκολα δύσκολα, αλλά κατάφεραν, αν και στην παράταση, να κερδίσουν στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων, τη Μακάμπι Τελ Αβίβ με σκορ 83-75.

Η εμφάνιση του Κρις Σίνγκλετον ήταν απλά μεγαλειώδης, καθώς ο μπασκετμπολίστας του Παναθηναϊκού κατάφερε να σημειώσει 26 πόντους, να μαζέψει 6 ριμπάουντ και να μοιράσει 2 ασίστ. Ακολούθησε ο Νικ Καλάθης, με συνολική συγκομιδή 13 πόντων, 6 ριμπάουντ και 6 ασίστ.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, οι ”πράσινοι” βρίσκονται στις υψηλές θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και αυτό θέλουν να διατηρήσουν και μετά την αναμέτρηση στο ”Παλάθιο ντε λος Ντεπόρτες” σε ένα δύσκολο παιχνίδι, όπως αυτό με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Εκτίμηση: Πρόκειται σίγουρα για ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια της αγωνιστικής. Η Ρεάλ Μαδρίτης, όμως, έχει πιο πολλές πιθανότητες να διαχειριστεί καλύτερα το συγκεκριμένο αγώνα. Η ποιότητά της, αλλά και η ποιότητα της έδρας της είναι δύο πολύ ισχυρά όπλα για να κάμψουν την αντίσταση του επίσης δυνατού Παναθηναϊκού. Άσος


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης (20:00) ο Ολυμπιακός (3-3) επιστρέφει στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, για να υποδεχθεί την Μπαρτσελόνα (4-2). Από αυτό το παιχνίδι, θα βγουν πολλά συμπεράσματα για την κατάταξη των ομάδων στον όμιλο της Euroleague.

Δύο αγωνιστικές νωρίτερα, ο Ολυμπιακός βρισκόταν πολύ ψηλά στη βαθμολογία του ομίλου και ήθελε στα επόμενα παιχνίδια να κάνει τη διαφορά, κοντράροντας ακόμα και την πρωτοπόρο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Δύο συνεχόμενες ήττες, όμως, άλλαξαν τα πλάνα του Γιάννη Σφαιρόπουλου, ο οποίος συνεχίζει προσγειωμένος να σχεδιάζει το πώς θα επαναφέρει τον Ολυμπιακό στο δρόμο των κερδισμένων παιχνιδιών.

Μετά την ήττα με 75-81 από την ΤΣΣΚΑ στο ΣΕΦ, ακολούθησε και η ήττα στο ”Αμπντί Ιπεκτσί” από την ουραγό, Γαλατασαράι, με σκορ 89-87. Το παιχνίδι κρίθηκε, κυριολεκτικά, στο τελευταίο σουτ, αλλά ο Βασίλης Σπανούλης αστόχησε από τη γραμμή των 6,75μ. στην τελευταία φάση και οι ”ερυθρόλευκοι” έχασαν την ευκαιρία να επαναλάβουν μια επική ανατροπή στην Πόλη, μετά το 2012. Σούπερ Μάντζαρης με 19 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ ο Κεμ Μπιρτς πέτυχε double-double (16π., 11ρ.).

Σπουδαία και η συμμετοχή του Πρίντεζη με 17 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Ο αντίπαλος του συλλόγου του Πειραιά είναι σίγουρα δύσκολος, αλλά οι ”ερυθρόλευκοι” καλούνται να κερδίσουν επειγόντως το παιχνίδι αυτό, αν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν βλέψεις για την πρόκριση.

Στο αντίθετο ρεύμα, η Μπαρτσελόνα του Γιώργου Μπαρτζώκα βρίσκεται σε διαρκή ανοδική πορεία και αρχίζει σιγά σιγά να δείχνει στους αντιπάλους της, ότι δεν έπρεπε εξ’ αρχής να την έχουν ”ξεγραμμένη”.

Μετά από το υψίστης σημασίας διπλό στο Ισραήλ με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, οι ”μπλαουγκράνα” πανηγύρισαν μία ακόμη επιτυχία, αν και αποσκοπούσαν σε μεγαλύτερη διαφορά στο σκορ. Στο ”Παλάου Μπλαουγκράνα”, οι γηπεδούχοι επικράτησαν της ουραγού, Ζαλγκίρις Κάουνας με σκορ 92-86.

Ο Στράτος Περπέρογλου δεν αποδείχθηκε συνεργάσιμος, καθώς έμεινε ”άποντος” με 1 ριμπάουντ και 2 ασίστ. Δεν μπορεί να σημειωθεί το ίδιο και για τον Τάιρις Ράις, ο οποίος με 20 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, είναι χωρίς δεύτερη συζήτηση ο MVP της Μπάρτσα. Αξιόλογη και η συνεισφορά του Βεζένκοφ (12π., 5ρ.).

Η Μπαρτσελόνα έχει αγωνιστεί κι άλλες φορές στο ΣΕΦ, έχοντας φύγει ως νικήτρια και ως ηττημένη. Σχετικά με το τι θα κάνει αυτήν την Τετάρτη, η απάντηση θα δοθεί στο παρκέ του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας.

Εκτίμηση: Η ψυχολογία, αυτή τη στιγμή, βαραίνει τον Ολυμπιακό, ενώ είναι άκρως ευνοϊκή για την Μπαρτσελόνα. Αυτό δεν αποκλείεται να κρύβει τις παγίδες του, αλλά η Μπαρτσελόνα θα θεωρηθεί το φαβορί για την αναμέτρηση αυτή. Διπλό (με χάντικαπ)


ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ-ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Στην Τουρκία, Νταρουσάφακα (4-2) και ΤΣΣΚΑ Μόσχας (6-0) θα λύσουν τις διαφορές τους το βράδυ της Τετάρτης (20:15), για να κάνουν ξεκάθαρη την κατάσταση, τουλάχιστον ως προς τη δική τους βαθμολογική συγκομιδή.

Η Νταρουσάφακα συνεχίζει να εκπλήσσει με την ως τώρα πορεία της, η οποία τη στέλνει στην πρώτη οκτάδα του ομίλου, και μάλιστα με πολύ ικανοποιητικές εμφανίσεις. Μετά από τρεις εκτός έδρας επικρατήσεις, ήρθε η ώρα για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να πανηγυρίσει για πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα ένα θετικό αποτέλεσμα μπροστά στον κόσμο της.

Συγκεκριμένα, με πολύ κόπο, αλλά και τρόπο, οι γηπεδούχοι κέρδισαν την Μπάμπεργκ με σκορ 72-70 και έφτασαν στο σημείο να ισοβαθμούν με ομάδες όπως ο Παναθηναϊκός, η Μπασκόνια, η Ρεάλ Μαδρίτης, η Φενερμπαχτσέ και η Μπαρτσελόνα.

Πολυτιμότερος παίκτης για την Νταρουσάφακα ήταν ο Κλάιμπουρν, ο οποίος πέτυχε 17 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 3 ασίστ. Σε αυτήν την αγωνιστική, η ομάδα του Μπλατ έχει ξανά υπέρ της το προνόμιο της έδρας και θέλει να είναι η πρώτη ομάδα που θα οδηγήσει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε ένα στραβοπάτημα.

Τι να πρωτοπεί κανείς για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Ο ”τυφώνας” του Δημήτρη Ιτούδη δείχνει να μην επιθυμεί να βάλει φρένο και συνεχίζει να σαρώνει σε όποιο γήπεδο αγωνίζεται.

Είναι, άλλωστε, η μοναδική ομάδα στον όμιλο που δεν έχει ηττηθεί ούτε μία φορά στα 6 περασμένα παιχνίδια και αυτό οφείλεται αφενός στο υλικό που έχει ο ”μαέστρος” Ιτούδης, και αφετέρου στη χημεία που έχουν αναπτύξει μεταξύ τους οι άνθρωποι της ομάδας.

Το πιο πρόσφατο κατόρθωμα για την ομάδα της Μόσχας επετεύχθη το βράδυ της περασμένης Παρασκευής, όταν κέρδισε, έστω και με δυσκολία, τη Ρεάλ Μαδρίτης με σκορ 91-90.

Ο Ντε Κολό έκανε μεγάλη ζημιά στην αντίπαλη ομάδα, με συνολική συγκομιδή 28 πόντων, 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ, ενώ στην επιτυχία της ΤΣΣΚΑ συνέβαλε και ο Μίλος Τεόντοσιτς, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους, μάζεψε 3 ριμπάουντ και μοίρασε 6 ασίστ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης, σίγουρα, δε θα υποτιμήσει την Νταρουσάφακα ως αντίπαλο, αλλά θα προσπαθήσει να συνεχίσει την επέλαση της ομάδας του μέσα από το γήπεδο της Τουρκίας.

Εκτίμηση: Ακόμα κι αν η Νταρουσάφακα είναι η ευχάριστη έκπληξη της διοργάνωσης, σε αυτά τα παιχνίδια χρειάζεται πάντοτε και η εμπειρία, την οποία η ΤΣΣΚΑ διαθέτει σε μεγαλύτερο βαθμό. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το 6/6 κάνουν το σύλλογο της Μόσχας το αδιαφιλονίκητο φαβορί στην αναμέτρηση. Διπλό


ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ

Το βράδυ της Τρίτης (21:00) το ”Mediolanum Forum” ανοίγει τις πύλες του για να διεξαχθεί ο αγώνας ανάμεσα στην Αρμάνι Μιλάνο (3-3) και την Μπασκόνια (4-2).

Έχουμε γράψει και σε προηγούμενα άρθρα, ότι η Αρμάνι Μιλάνο είναι ομάδα με συνεχή σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, γεγονός που την καθιστά ως μία από τις πιο απρόβλεπτες ομάδες του ομίλου.

Ένα καλό για την ομάδα του Γιάσμιν Ρέπεσα είναι ότι για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι θα αγωνιστεί στο ”σπίτι” της. Στο προηγούμενο παιχνίδι που διεξήχθη στο ”Mediolanum Forum”, ο σύλλογος του Μιλάνου έκανε το καθήκον του και υπέταξε την Αναντολού Εφές, με σκορ 105-92.

Οι Σάντερς (22π., 7ρ., 1ασ.) και Τζεντίλε (17π., 5ρ., 2ασ.) ήταν οι παίκτες που έκαναν τη διαφορά για τους γηπεδούχους, ενώ στην αγωνιστική που πέρασε, η Αρμάνι ήταν η μόνη από τις 16 ομάδες που πέτυχε τριψήφιο αριθμό πόντων.

Όπως δείχνει μέχρι τώρα η βαθμολογία, η πρόκληση της Μπασκόνια είναι ελαφρώς δυσκολότερη από την αντίστοιχη της Εφές, αλλά αυτό δε θα αποτρέψει σε καμία περίπτωση την Αρμάνι Μιλάνο από το να προσπαθήσει να διεκδικήσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Στην αντίπερα όχθη, βρίσκεται η Μπασκόνια του Σίτο Αλόνσο, η οποία αποδεικνύει ότι σκοπεύει να πραγματοποιήσει πορεία εφάμιλλη της περσινής, ή αν γίνεται, και ακόμη καλύτερη.

Το προηγούμενο παιχνίδι είναι ίσως και το καλύτερο που έδωσε η Μπασκόνια στη φετινή Ευρωλίγκα, καθώς ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της δε θα περίμενε τέτοια έκβαση και, μάλιστα, απέναντι σε μια ομάδα του συγκεκριμένου βεληνεκούς.

Αναλυτικότερα, ο σύλλογος από τη Βιτόρια σκόρπισε στους πέντε ανέμους την περσινή Δευτεραθλήτρια Ευρώπης, Φενερμπαχτσέ, διασύροντάς την με σκορ 86-52.

Οι Βόιτμαν (13π., 8ρ., 1ασ.) και Λάρκιν (13π., 1ρ., 6ασ.) ήταν οι πρωτεργάτες στο πάρτυ που διοργάνωσε η Μπασκόνια, ενώ οι περισσότεροι παίκτες της βρίσκονταν σε απίστευτη παραγωγικότητα, εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο τα πολλά λάθη που έκαναν οι παίκτες της Φενέρ. Με την ίδια συνταγή, οι παίκτες της Μπασκόνια θα ταξιδέψουν μέχρι το Μιλάνο, έχοντας στο μυαλό τους μόνο το διπλό.

Εκτίμηση: Το παιχνίδι αυτό είναι σίγουρα αρκετά δυνατό, αλλά από τα στοιχεία που προκύπτουν ως τώρα, η Μπασκόνια συγκεντρώνει ελαφρώς περισσότερες πιθανότητες να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα και, μάλιστα, μέσα στην ιταλική πρωτεύουσα. (Διπλό με χάντικαπ)


ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ

Το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης (21:45) στο Ισραήλ, θα λάβει χώρα μια αναμέτρηση που προϋποθέτει πλούσιο θέαμα εκατέροθεν. Ο λόγος για Μακάμπι Τελ Αβίβ (2-4) και Φενερμπαχτσέ (4-2).

Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είχε μια κακή αρχή στα δύο πρώτα παιχνίδια της. Στα δύο επόμενα άρχισε να δείχνει σημάδια ανάκαμψης, αλλά στην 5η και 6η αγωνιστική επέστρεψε στα αρνητικά αποτελέσματα.

Στην 5η αγωνιστική, ήρθε η εντός έδρας ήττα με 69-79 από την Μπαρτσελόνα, ενώ την περασμένη Παρασκευή, για την 6η αγωνιστική, η ομάδα του Ραμί Χαντάρ έχασε στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων από τον Παναθηναϊκό με 83-75, σε ένα παιχνίδι που χρειάστηκε να πάει στην παράταση, ώστε να έρθει αυτό το τελικό αποτέλεσμα.

Οι φιλοξενούμενοι δεν παραδόθηκαν, καθώς κάλυψαν μια μεγάλη εναντίον τους διαφορά, αλλά αστόχησαν στην προτελευταία φάση της κανονικής διάρκειας και αποδιοργανώθηκαν στην παράταση.

Οι Γουίμς (15π., 4ρ., 5ασ.) και Γκάουντλοκ (14π., 4ρ., 4ασ.) ήταν αυτοί που ξεχώρισαν για τη Μακάμπι, η οποία χρειάζεται μόνο ένα αποτέλεσμα στο παιχνίδι με τη Φενέρ, διαφορετικά τα σχέδιά της για πρόκριση θα πρέπει να αλλάξουν.

Η Φενερμπαχτσέ, από την πλευρά της, έπειτα από το 4/4 στο ξεκίνημα, έπαθε ένα ξαφνικό μπλακ-άουτ και είχε δύο σερί ήττες, στις οποίες ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς δεν περίμενε σε καμία περίπτωση να πάρουν τη συγκεκριμένη έκβαση.

Το πρώτο χτύπημα ήταν από την Ούνιξ Καζάν εντός έδρας με 73-81. Το δεύτερο χτύπημα ήταν εκτός έδρας και από δυσκολότερο αντίπαλο, αλλά το μεγάλο πρόβλημα ήταν ως προς το τελικό σκορ. Ο τούρκικος σύλλογος γνώρισε μια ντροπιαστική ήττα στη Βιτόρια από την Μπασκόνια με σκορ 86-52.

Όπως καταλαβαίνετε, η διαφορά των 34 πόντων μπορεί να καλυφθεί στην Τουρκία μόνο με κάποιο συγκλονιστικό απρόοπτο. Η εικόνα της Φενέρ ήταν κάτω του μετρίου και κανένας παίκτης δεν έφτασε σε διψήφιο αριθμό πόντων.

Αυτός που πλησίασε, αλλά δεν τα κατάφερε ήταν ο Κώστας Σλούκας, που σημείωσε 9. Επίσης, είχε 1 ριμπάουντ και 1 ασίστ στο ενεργητικό του. Αυτή η ”σφαλιάρα” θα ξυπνήσει, ενδεχομένως, την ομάδα του Ζοτς, η οποία θα ψάξει τον τέλειο τρόπο να επανορθώσει με επιτυχή απόδραση από το Ισραήλ.

Εκτίμηση: Τα προβλήματα που παρουσιάζει στην αγωνιστική της κατάσταση η Μακάμπι, σε συνδυασμό με το πείσμα που θα έχει αποκτήσει η Φενερμπαχτσέ, δίνουν ένα ελαφρύ προβάδισμα στους φιλοξενούμενους για το θετικό αποτέλεσμα. Διπλό


ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ-ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ

Στο παιχνίδι που θα ανοίξει την 7η αγωνιστική, το βράδυ της Τρίτης (20:00), η Αναντολού Εφές (2-4) θα υποδεχθεί στο ”Αμπντί Ιπεκτσί” την Ούνιξ Καζάν (2-4), για να φανεί ποια από τις δύο ομάδες θα πλησιάσει την πρώτη οκτάδα, που οδηγεί στα πλέι-οφ.

Η Αναντολού Εφές, που θα είναι και η γηπεδούχος στον προσεχή αγώνα, βρίσκεται στη δεύτερη οκτάδα του ομίλου, λόγω κάποιων αποτελεσμάτων, που προβληματίζουν το Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Συγκεκριμένα, μετά από τρεις ήττες στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια της, ακολούθησε και τέταρτο στραβοπάτημα.

Το στραβοπάτημα αυτό ήρθε στο ”Mediolanum Forum” του Μιλάνου, εκεί όπου η Εφές ηττήθηκε με σκορ 105-92 από την Αρμάνι Μιλάνο. Βέβαια, ο Περάσοβιτς εστιάζει στα καλά που παρουσίασε η ομάδα στην έδρα της Αρμάνι.

Σε αυτά τα καλά συμπεριλαμβάνονται οι παρουσίες των Ερτέλ (18π., 2ρ., 7ασ.) και Ντάνστον (17π., 8ρ.), οι οποίοι κατέβαλαν τη δική τους υπερπροσπάθεια, ώστε να μη χάσει η ομάδα τους, αν και η ήττα δεν απετράπη. Με τη στήριξη του κόσμου της, η Εφές θα προσπαθήσει να προσπεράσει επιτυχώς το εμπόδιο της Ούνιξ Καζάν και να μπει ξανά στη διεκδίκηση μιας εκ των οκτώ πρώτων θέσεων του ομίλου.

Σε ότι αφορά, τώρα, τους φιλοξενούμενους, η Ούνιξ Καζάν ξεκίνησε πολύ στραβά, με 4 ήττες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, αλλά αρχίζει να βρίσκει ολοένα και περισσότερο τον εαυτό της, ειδικά μετά από τα θετικά για αυτήν αποτελέσματα στις δύο περασμένες αγωνιστικές.

Αίσθηση προκάλεσε το διπλό που πήρε η ομάδα του Πασούτιν στην έδρα της Φενερμπαχτσέ με 73-81. Με αυτήν την αύρα, η ομάδα του Καζάν υποδέχθηκε τον Ερυθρό Αστέρα για την 6η αγωνιστική και τον κέρδισε με σκορ 65-62, σε ένα παιχνίδι που ήταν, μεν, φτωχό ως προς τους πόντους των δύο ομάδων, αλλά κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον, με την αγωνία που υπήρχε στις τελευταίες φάσεις του ματς.

Ο Κώστας Καϊμακόγλου δε βοήθησε ιδιαίτερα την ομάδα του (2π., 2ρ., 1ασ.), αλλά αυτό το έκανε με μεγάλη επιτυχία ο Λάνγκφορντ, ο οποίος πέτυχε 23 πόντους, μάζεψε 5 ριμπάουντ και μοίρασε 2 ασίστ. Πλέον, στόχος του Πασούτιν, αλλά και της υπόλοιπης ομάδας είναι να συνεχιστεί το θετικό σερί των δύο προηγούμενων παιχνιδιών, για να μπορεί η Ούνιξ Καζάν να ελπίζει ξανά σε ευρωπαϊκή διάκριση.

Εκτίμηση: Η Ούνιξ Καζάν δείχνει σημάδια ανόδου, αλλά η Αναντολού Εφές διαθέτει την εμπειρία και την έδρα. Αυτά τα στοιχεία καθιστούν πιθανότερο για τους γηπεδούχους να κερδίσουν το παιχνίδι. Άσος


ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ

Στη Γερμανία, η Μπάμπεργκ (2-4) θα υποδεχθεί το βράδυ της Τρίτης (21:45) τον Ερυθρό Αστέρα (2-4), σε ένα παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες ισάξιας δυναμικής.

Ξεκινώντας από την πλευρά των γηπεδούχων, η γερμανική Μπάμπεργκ βρίσκεται στη δεύτερη οκτάδα της βαθμολογίας, αλλά δεν μπορεί να θεωρηθεί ακόμη ότι είναι καταδικασμένη και σε αυτό το στοιχείο θα ποντάρει πολλά ο προπονητής της ομάδας, Αντρέα Τρινκιέρι.

Ο γερμανικός σύλλογος προέρχεται από την εκτός έδρας δοκιμασία με την Νταρουσάφακα και την ήττα με σκορ 72-70, σε αγώνα που κρίθηκε στις λεπτομέρειες.
Η παρουσία του Στρέλκιενς (14π., 1ρ., 4ασ.), αλλά και η αντίστοιχη του Μίλερ (12π., 6ρ., 3ασ.) είναι ένα από τα στοιχεία που βοήθησαν την Μπάμπεργκ να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από την αναμέτρηση, αν και δεν το πήρε.

Μετά από αυτήν την απώλεια, η ομάδα του Τρινκιέρι έχασε βαθμολογικό έδαφος, το οποίο θέλει να ξαναβρεί με ένα θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα.

Στην άλλη πλευρά του ρινγκ, φιλοξενούμενη ομάδα είναι ο Ερυθρός Αστέρας. Ένας Ερυθρός Αστέρας που στα τελευταία παιχνίδια του έχει πολύ φτωχό αριθμό πόντων, οι οποίοι του στερούν την ευκαιρία να νικήσει ορισμένα σημαντικά παιχνίδια.

Στην προηγούμενη αγωνιστική, για του λόγου το αληθές, η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς έμεινε στους 62 πόντους και έφτασε στην ήττα από την Ούνιξ Καζάν, η οποία με τη σειρά της, πέτυχε 65.

Αν κάποιοι παίκτες του σέρβικου συλλόγου μπορεί να θεωρηθούν ότι προσπάθησαν περισσότερο, αυτοί είναι οι Ουόλτερς (11π., 2ρ., 2ασ.) και ο Όγκνιεν Κούζμιτς, ο οποίος άγγιξε το προσωπικό του double-double, αν και δεν το πέτυχε (10π., 9ρ., 1ασ.).

 Έτσι, ο Ερυθρός Αστέρας θέλει να κλέψει τους πολύτιμους βαθμούς από την Μπάμπεργκ, ώστε να έχει μεγαλύτερο αβαντάζ στο κυνήγι μιας καλύτερης θέσης.

Εκτίμηση: Η Μπάμπεργκ δείχνει να έχει τα φόντα να κερδίσει ένα τέτοιο παιχνίδι, διότι εκτός του βαθμολογικού κινήτρου, που το έχει και ο Ερυθρός Αστέρας, έχει και το επιπλέον κίνητρο της στήριξης του κόσμου της, που ενδεχομένως, να τη βοηθήσει σημαντικά. Άσος


ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ-ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ

Το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης (20:00), στο Κάουνας, θα λάβει χώρα η μάχη των ουραγών ανάμεσα στη γηπεδούχο, Ζαλγκίρις (1-5) και τη φιλοξενούμενη, Γαλατασαράι (1-5).

Η Ζαλγκίρις Κάουνας ψάχνει εδώ και καιρό το κατάλληλο φάρμακο, που θα επουλώσει τις αγωνιστικές πληγές της, αν και για την ώρα φαίνεται δυσεύρετο, αν ρίξει κανείς μια ματιά στα αποτελέσματα του εκπροσώπου του λιθουανικού μπάσκετ στη διοργάνωση.

Στην περασμένη αγωνιστική, η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αγωνίστηκε στο ”Παλάου Μπλαουγκράνα” για το ματς με την Μπαρτσελόνα, στην οποία αγωνιζόταν ο Γιασικεβίτσιους, όταν ήταν ακόμη εν ενεργεία καλαθοσφαιριστής.

Η Ζαλγκίρις έχασε την παρτίδα με σκορ 92-86, αλλά μπορεί να υπολογίζει στις δυνάμεις του πολύ καλού Μότουμ, ο οποίος είχε συνολική συγκομιδή 26 πόντων και 3 ριμπάουντ. Αυτή είναι, αναμφίβολα, μία από τις μεγαλύτερες ευκαιρίες που έχει η Ζαλγκίρις να πάρει κάποιους πολύτιμους βαθμούς, που ενδέχεται να την ξαναβάλουν στο παιχνίδι.

Η Γαλατασαράι μετά από πέντε συνεχόμενες αποτυχίες, πανηγύρισε για πρώτη φορά ένα υπέρ της αποτέλεσμα, μπροστά στον κόσμο της, καθώς στην ”Αμπντί Ιπεκτσί Αρένα” επικράτησε με σκορ 89-87 του Ολυμπιακού, έχοντας ρεσιτάλ τριπόντων, που τη βοήθησαν να πάρει το αποτέλεσμα.

Ο Ντέντμον είχε την καθοριστικότερη παρουσία των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο, με συνολική συγκομιδή 22 πόντων, 2 ριμπάουντ και 3 ασίστ, αλλά και ο Γκιουλέρ με 7 πόντους, 4 ριμπάουντ και 12 ασίστ στο ενεργητικό του, συνέβαλε τα μέγιστα στο δημιουργικό κομμάτι της ομάδας.

Μετά από αυτό το παιχνίδι, η Γαλατά διακατέχεται από αυτοπεποίθηση και θέλει ότι ακριβώς έκανε στον Ολυμπιακό, να το κάνει και στη Ζαλγκίρις.

Εκτίμηση: Και οι δύο ομάδες βρίσκονται σε δυσχερή αγωνιστική κατάσταση και θα ψάξουν μόνο ένα αποτέλεσμα. Η Ζαλγκίρις, όμως, έχει το αβαντάζ της έδρας και έχει και περισσότερο καιρό να κερδίσει, οπότε έχει πολλά υπέρ της κίνητρα για να θεωρηθεί το φαβορί στην αναμέτρηση με τη Γαλατά. Άσος

Αυτές ήταν οι προβλέψεις και τα προγνωστικά στοιχήματος του bet-on-arme.com για την 7η αγωνιστική. Το ραντεβού μας, όμως, δεν ανανεώνεται για την άλλη εβδομάδα, διότι την προσεχή Πέμπτη και Παρασκευή ακολουθεί η 8η αγωνιστική. Ελπίζουμε οι προτάσεις μας να σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη στοιχηματική επιλογή.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PAME STOIXIMA APOLLON SMIRNIS-PAS GIANNINA PROGNOSTIKA

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα :  Ο Απόλλωνας την προηγούμενη αγωνιστική στην Θεσ/νικη στο παιχνίδι με τον Άρη έδειξε σημάδια ζωής και η νίκη μέσα στο Χαριλάου ίσως αποδειχθεί πολύ καθοριστική για την συνέχεια.   Ο σημερινός αγώνας είναι πολύ δύσκολος για τους γηπεδούχος που θέλουν διακαώς την νίκη, αφού τα Γιάννενα διαθέτουν καλύτερη ομάδα και πιο ποιοτική ομάδα. Το θετικό για την ομάδα του Απόλλωνα είναι πως οι φιλοξενούμενοι φέτος έχουν δείξει μια αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα Γιάννενα φέτος σε 8 αγώνες εκτός έδρας που έχουν δώσει έχουν πάρει μόλις 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα, φάνηκε καθαρά η αποδυνάμωση της ομάδας των Ιωαννίνων με την αποχώρηση του Ντε Βινσέτι και Τσάβες.   Με το δεδομένο ότι οι παίκτες του Απόλλωνα θα έχουν καλή ψυχολογία απο την νίκη με τον Άρη, συν ότι καίγονται για την νίκη, πιστεύω ότι αξίζει η απόδοση στον άσο που αγγίζει σχεδόν το 2,40   Άσος με απόδοση 2,38  stoiximan.gr   Π

Προγνωστικά στοιχήματος 27-12-15 (δυάδα)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους! Τελευταία Κυριακή του χρόνου σήμερα με το κουπόνι να έχει λίγες επιλογές για ποντάρισμα. Πάμε να δούμε τις δύο επιλογές που κράτησα... Κάλιαρι - Προ Βερτσέλι :  Η Κάλιαρι κέρδισε και την Σαλερνιτάνα με 0-2 και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα. Ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας με 9 νίκες και μία ισοπαλία σε 10 αγώνες, ενώ συνολικά στις 6 από τις 7 τελευταίες νίκες της επικράτησε με under 3,5. Η Βερτσέλι ηττήθηκε με 0-1 από την Περούτζια και παρέμεινε στο μέσον της βαθμολογίας. Οι 10 ήττες της φέτος ήρθαν όλες με under 3,5, με τις 9 να είναι και με under 2,5, ενώ εκτός έδρας εμφάνισε και 8/10 under 2,5. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, θα βρουν τον τρόπο να επικρατήσουν, αλλά η αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων με οδηγεί σε χαμηλά σκορ.   1 & Under 3,5 Άντερλεχτ - Βέστερλο :  Η Άντερλεχτ πήρε την ισοπαλία με 1-1 από την Λόκερεν στο φινάλε και παρέμεινε αήττητη για 5 παιχνίδια. Έχει βρεθεί στην τέταρτη θέση, με την άμυνα της να ''μπάζει'

Europa League Prognostika

Ατρόμητος - Αλκμάαρ  : Απογοήτευσε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της super league ο Ατρόμητος και αν παίξει το ίδιο παιχνίδι δεν νομίζω ότι θα την βγάλει καθαρή με την Αλκμάαρ. Δυο φορές στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη βρέθηκε πίσω στο σκόρ και 2 φορές ισοφάρισε. Το θέμα είναι ότι η Αλκμάαρ δεν είναι Εργοτέλης και δεν πρόκειται να συγχωρέσει τα λάθη που θα γίνουν.  Η Αλκμαάρ φέτος γενικά έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά διαθέτει μια πολύ νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο που μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες 2 αγωνιστικές του Ολλανδικού πρωταθλήματος έχει 2 νίκες. Η μία νίκη είναι με 3-2 επι του Άγιαξ και αυτό νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό για το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα. Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος υποψιασμένος απο τον πρώτο αγώνα με τον Εργοτέλη θα παίξει πιο συντηρητικά, αλλά και πάλι ο ρυθμός της Αλκμάαρ μπορεί να τον παρασύρει και να δούμε ένα σκόρ που να είναι πάνω απο τα 2,5 γκόλ. Αυτό είναι και το στοίχημα το