Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

H Euroleague 2016-17 ξεκινάει εμπρός βήμα ταχύ


Με αφορμή την έναρξη της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη, το bet-on-arme.com θα σας κάνει μία εκτενή παρουσίαση για τις ομάδες που θα συμμετέχουν σε αυτήν την μπασκετική γιορτή λίγο πριν από το μεγάλο τζάμπολ. Ελπίζουμε με αυτό το άρθρο να βοηθήσουμε λίγο περισσότερο τους φίλους που προτιμούν να παίζουν στοίχημα μπάσκετ.
Να ξεκινήσουμε με τους δικούς μας εκπροσώπους. Ολυμπιακός και Παναθηναϊκόςκαλούνται να κάνουν το καθήκον τους και να προσαρμοστούν στη νέα μορφή της Euroleague, προκειμένου να βγάλουν ασπροπρόσωπο το ελληνικό μπάσκετ, αλλά και τους ανθρώπους που τους υποστηρίζουν.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ξεκινώντας από τους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι ”ερυθρόλευκοι” θέλουν να ξεκινήσουν με τον καλύτερο τρόπο στη διοργάνωση, αν και το ξεκίνημά τους δεν είναι καθόλου εύκολο, καθώς θα φιλοξενηθούν στο ”Παλάθιο Ντε Λος Ντεπόρτες” από τη Ρεάλ Μαδρίτης, για την οποία θα γίνει λόγος στη συνέχεια. Ο τρεις φορές Πρωταθλητής Ευρώπης έχει προχωρήσει σε ορισμένες μεταγραφικές κινήσεις και μέχρι στιγμής αυτός που δείχνει να έχει πείσει περισσότερο βλέποντας τα παιχνίδια με Κολοσσό και Κόροιβο είναι ο Κεμ Μπιρτς, ο οποίος έχει κάνει αρκούντως αρεστές εμφανίσεις με τα ”ερυθρόλευκα”.
Από εκεί και πέρα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έχει στη φαρέτρα του και παλαιότερους παίκτες που έχουν επανειλημμένως δείξει ότι βοηθούν την ομάδα όταν αυτή τους χρειάζεται, όπως οι Σπανούλης, Πρίντεζης, Λοτζέσκι και άλλοι. Συν τοις άλλοις, ένα ακόμη θέμα που προκύπτει για τον Ολυμπιακό είναι ότι το παιχνίδι με τη Ρεάλ Μαδρίτης θα διεξαχθεί 5 μέρες πριν από το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Πάμε τώρα στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη καλείται να προχωρήσει στη μετα-Διαμαντίδη εποχή και να δείξει τη δυναμή της ακόμα και με την απουσία του 3D. Το ”τριφύλλι” έκανε κι αυτό από τη μεριά του σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις, όπως αυτή του Μπουρούση, του Σίνγκλετον, του Ρίβερς ή του Νίκολς και καλείται να επιστρέψει σε Final-4 μετά το 2012, όταν έγινε ξανά στην Κωνσταντινούπολη, όπως και φέτος. Λέτε αυτό να σημαίνει κάτι; Θα φανεί μέσα στη χρονιά. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδος ξεκίνησαν τις φετινές τους υποχρεώσεις στο Κύπελλο Ελλάδος, όπου απέκλεισαν τον ΠΑΟΚ και προκρίθηκαν στα ημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ στην Basket League κέρδισαν με σκορ 81-71 τον Προμηθέα Πατρών.
Το βράδυ της Παρασκευής ο εξάκις Πρωταθλητής Ευρώπης υποδέχεται στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων τη Ζαλγκίρις και ευελπιστεί να μπει με το δεξί και στην τρίτη διοργάνωση στην οποία αγωνίζεται. Σε ότι αφορά το ντέρμπι της Basket League, ο Παναθηναϊκός θα έχει 3 μέρες μέχρι τη διεξαγωγή του, ενώ δε θα έχει στη διάθεσή του τον Τζέιμς, που τραυματίστηκε με πολύ παράξενο τρόπο και θα μείνει περίπου δύο μήνες εκτός αγωνιστικής δράσης. Αυτός, άλλωστε, είναι ένας λόγος που ο Αργύρης Πεδουλάκης ψάχνει τον αντικαταστάτη του, αν και τώρα για τους ”πράσινους” προέχει το παιχνίδι της Παρασκευής.
Μετά από την ανάλυση των δύο ελληνικών εκπροσώπων, ήρθε η ώρα για τη σκιαγράφηση των αντιπάλων Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
H ΤΣΣΚΑ Μόσχας βρίσκεται σε θέση ισχύος, καθώς είναι η Πρωταθλήτρια Ευρώπης της περασμένης σεζόν, αλλά είναι και η μία εκ των δύο συμμετοχών της Ρωσίας στην Ευρωλίγκα. O σύλλογος της Μόσχας έχει έντονο το ελληνικό στοιχείο, καθώς έχει ως ”αρχιτέκτονά” της το Δημήτρη Ιτούδη, αλλά έχει και στο ρόστερ της δύο καλαθοσφαιριστές που αγωνίζονταν στον Ολυμπιακό: τους Μίλος Τεόντοσιτς και Κάιλ Χάινς. Η ΤΣΣΚΑ έχει στο ρόστερ της δυνατά χαρτιά όπως οι Ντε Κολό, Xριάπα και Βοροντσέβιτς, ενώ ενισχύθηκε επιπλέον με τους Σέμεν Αντόνοφ και Τζέιμς Όγκουστιν, οι οποίοι με τις ικανότητές τους μπορούν να προσφέρουν αυτό που ζητά ο Δημήτρης Ιτούδης.
Αυτά τα δεδομένα δείχνουν ότι τα παιχνίδια με τη ρώσικη ομάδα δε θα είναι σε καμία περίπτωση εύκολα. Γενικότερα, παρουσιάζεται ότι ο Ιτούδης ποντάρει σε πολλές επιλογές και μετά την περσινή επιτυχία, θέλει να συνεχίσει με την ίδια συνταγή, ώστε να παραμείνει στην κορυφή. Αυτό δεν είναι δύσκολο για την ΤΣΣΚΑ, διότι ο ρώσικος σύλλογος είναι χωρίς αμφιβολία από τα φαβορί (ή για κάποιους, το απόλυτο φαβορί) στη φετινή διοργάνωση.
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ
Το ρώσικο μπάσκετ, όμως, βασίζεται και στην Ούνιξ Καζάν, η οποία είναι σίγουρα από τα αουτσάιντερ της διοργάνωσης, αλλά θα προσπαθήσει να αποδείξει το ακριβώς αντίθετο, δηλαδή ότι αξίζει μια μεγαλοπρεπή πορεία στα ευρωπαϊκά σαλόνια. Η Ούνιξ έχει στο τιμόνι της τον Εβγκένι Πασούτιν. Μπορεί να μην έκανε σπουδαίες μεταγραφές, αλλά οι δυνάμεις των Καϊμακόγλου και Λάνγκφορντ, σε συνδυασμό με το σταθερό κορμό της ομάδας, γεμίζουν με αισιοδοξία το στρατόπεδο του συλλόγου του Καζάν.
Μία χώρα που έχει πολύ δυνατό μπάσκετ είναι η Ισπανία, που το επαληθεύει με τους τρεις εκπροσώπους της: τη Ρεάλ Μαδρίτης, την Μπαρτσελόνα και την Μπασκόνια.
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
Η Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία θα ντεμπουτάρει με τον Ολυμπιακό για τη φετινή Ευρωλίγκα, είναι η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια ιστορικά, ενώ επί του παρόντος έχει υλικό που μπορεί να τη στείλει στο Final-4, κάτι που πέρυσι δεν έγινε, καθώς η Φενέρ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε αντίθετη άποψη. Συγκεκριμένα, οι Γιουλ, Φερνάντεθ, Noτσιόνι και Ρέγιες είναι κάποιοι μόνο από τους παίκτες που έχει ο Πάμπλο Λάσο στη διάθεσή του, ώστε να απειλήσει τις αντίπαλες ομάδες. Βέβαια, υπήρξε μια αποχώρηση που, ενδεχομένως, να επηρεάσει αρνητικά τη ”Βασίλισσα”.
Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ είναι πλέον παρελθόν από το σύλλογο της Μαδρίτης, για να αγωνιστεί στους 76ερς και ως αντικαταστάτης του επιλέχθηκε ο Ντοντέι Ντρέιπερ, ο οποίος είναι καλός παίκτης, αλλά σίγουρα είναι πολύ νωρίς ακόμη για να θεωρηθεί άξιος αντικαταστάτης ενός παίκτη όπως ο Ροντρίγκεθ. Από εκεί και πέρα, η Ρεάλ είχε πάρε-δώσε και με το ελληνικό μπάσκετ, καθώς πήρε τον Οθέλλο Χάντερ από τον Ολυμπιακό, με σκοπό να βρεθεί ο παίκτης-κλειδί στη ρακέτα, ενώ ο Κέι Σι Ρίβερς έφυγε από την Ισπανία για να αγωνιστεί με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Είναι βέβαιο, όμως, ότι με τη νέα Ευρωλίγκα, ο Ρίβερς, όπως και πολλοί ακόμη παίκτες, θα βρεθεί αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
Η Μπαρτσελόνα πέρασε στα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα και είναι έτοιμη για μεγάλα πράγματα. Οι ”μπλαουγκράνα” είναι ετοιμοπόλεμοι, καθώς με Περπέρογλου, Ναβάρρο, Ντόρσεϊ, αλλά και τους νεοαποκτηθέντες Κόπονεν, Κλαβέρ και Ράις, ουδόλως θα πτοηθούν από τις αποχωρήσεις των Πασκουάλ, Αρόγιο, Αμπρίνες και Σατοράνσκι.
Συν τοις άλλοις, το ”Παλάου Μπλαουγκράνα” δίνει μεγάλη δύναμη για τα εντός έδρας παιχνίδια των Καταλανών. Στο σημείο αυτό, υπάρχουν και τα διφορούμενα σχόλια, με την έννοια ότι ο Μπαρτζώκας είναι ταλαντούχος προπονητής, αλλά δεν είναι σίγουρο το πόσο θα ταιριάξει με τη νοοτροπία της Μπάρτσα. Άλλωστε, για μια τόσο μεγάλη ομάδα, η αλλαγή προπονητή αποτελεί πάντοτε μια πρόκληση.
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ
Η τρίτη ισπανική ομάδα είναι η Μπασκόνια με προπονητή το νεοαποκτηθέντα Σίτο Αλόνσο και έδρα τη ”Φερνάντο Μπουέσα Αρένα”. Η Μπασκόνια κατάφερε να φτάσει πέρυσι μέχρι το Final-4, όταν και αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Φενερμπαχτσέ, αλλά είναι παραλλήλως η ομάδα με τις περισσότερες προσθαφαιρέσεις στη φετινή Ευρωλίγκα. Με αλλαγή προπονητή και πολλών παικτών η πρώην Ταού και Λαμποράλ καλείται να κάνει ένα νέο ξεκίνημα και να δείξει ότι το νέο υλικό της είναι τόσο καλό, που αξίζει περισσότερο και από το επιτυχημένο περσινό της. Σίγουρα, πολλοί δεν περιμένουν από τον ισπανικό σύλλογο να κάνει και φέτος αντίστοιχη πορεία, αλλά η Μπασκόνια δεν είναι ομάδα που πρέπει να έχεις ξεγραμμένη.
Βασικό πλήγμα υπήρξε η αποχώρηση του Γιάννη Μπουρούση και η μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό. Όπως και να το κάνουμε, το ταλέντο του Μπουρούση είναι σπάνιο και η αποχώρηση ενός τέτοιου παίκτη αφήνει σίγουρα μεγάλο κενό. Ο Αντρέα Μπαρνιάνι, που αγωνιζόταν στους Μπρούκλιν Νετς υπέγραψε με την ισπανική ομάδα για να αναπληρώσει αυτό το κενό. Επίσης, παίκτες όπως οι Μπλάζιτς και Χάνγκα γνωρίζουν την ομάδα και θέλουν να συνεχίσουν τις καλές εμφανίσεις που έκαναν την περασμένη περίοδο, ώστε η Μπασκόνια να φτάσει, αν γίνεται, σε κάποιο σκαλί του βάθρου.
Η Ευρωλίγκα θα ήταν σίγουρα φτωχότερη αν δεν υπήρχε και το τούρκικο μπάσκετ, το οποίο φέτος έχει τέσσερις ομάδες να το εκπροσωπούν. Οι ομάδες αυτές, όπως και κάθε ομάδα στη διοργάνωση, είναι αποφασισμένες για να πετύχουν ότι καλύτερο.
ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ
Το πιο τρανό παράδειγμα είναι η Φενερμπαχτσέ, διότι έχει ως προπονητή της τον ”Άρχοντα των δαχτυλιδιών”, Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς, αλλά και επειδή την περασμένη σεζόν αναδείχθηκε ως Δευτεραθλήτρια Ευρώπης, όταν ηττήθηκε σε ένα σπουδαίο τελικό από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας του μαθητή του Ζοτς, Δημήτρη Ιτούδη, με σκορ 101-96. Το βασικό προσόν για τον τούρκικο σύλλογο είναι το ίδιο που προαναφέραμε για την Ούνιξ Καζάν: η συμπαγής δομή.
Με πυρήνα τους Σλούκα, Μπογκντάνοβιτς, Βέσελι, Άντιτς και πολλούς άλλους παίκτες, η Φενέρ επιδιώκει τη συμμετοχή σε τρίτο συνεχόμενο Final-4. Δεν πρέπει, όμως, να μην επισημανθεί και το γεγονός των προσθηκών που έκανε η Φενέρ. Ο Ομπράντοβιτς επέλεξε να πάρει μόνο δύο νέους παίκτες, αλλά εξαιρετικά αξιόλογες περιπτώσεις. Αναφέρομαι στον Τζέιμς Νάναλι και στον Αχμέτ Ντουβερίογλου, οι οποίοι θα εμπλουτίσουν το ήδη πλούσιο ρόστερ του τούρκικου συλλόγου, ο οποίος με την ομάδα που έχει φτιάξει, μπορεί να γλυκοκοιτάζει ακόμα και την κορυφή.
ΓΑΛΑΤΑΣΑΡΑΪ
Βέβαια, αξιόλογη δύναμη σε Τουρκία και Ευρώπη είναι και η Γαλατασαράι. Η ομάδα που κατέκτησε το περσινό Eurocup είναι έτοιμη να αφήσει ξανά το στίγμα της στα μεγάλα ευρωπαϊκά σαλόνια. Προπονητής είναι ο Εργκίν Αταμάν και το γήπεδο που αγωνίζεται η Γαλατά είναι το ”Abdi Ipekci Arena”. Όμως, λόγω της επανένταξης στην Ευρωλίγκα, όπου το επίπεδο είναι σαφώς υψηλότερο, ο σύλλογος της Τουρκίας αναγκάστηκε να αναμορφώσει πλήρως το ρόστερ του.
Δύο δυνατοί παίκτες που αποτελούν παρελθόν πλέον για το σύλλογο είναι οι Λάσμε και ΜακΚόλουμ. Όμως, ο Γκιουλέρ είναι σταθερή αξία για την ομάδα και ενδεχομένως να δέσει κατάλληλα με τους νέους παίκτες και ειδικά με το Ρας Σμιθ που είναι από τις μεγάλες μεταγραφές του τούρκικου σωματείου. Από εκεί και πέρα, ο Αταμάν έχει πληθώρα επιλογών στον πάγκο και αυτό σίγουρα θα φανεί βοηθητικό στοιχείο σε άμυνα κι επίθεση.
ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ
H oμάδα που ονομαζόταν Εφές Πίλσεν και αγωνίζεται στο ίδιο γήπεδο με τη Γαλατασαράι, βρέθηκε στο στάδιο να γνωρίσει μια καινούρια νοοτροπία ως σύλλογος, διότι μετά από χρόνια άλλαξε προπονητή. Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς αποχώρησε από την Εφές και τη θέση του πήρε ο πρώην προπονητής της Λαμποράλ, Βέλιμιρ Περάσοβιτς. Τώρα, σε ότι αφορά τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, υπήρχαν πολλές αποχωρήσεις, αλλά και αντίστοιχες ελεύσεις.
Ο Περάσοβιτς στοιχηματίζει πολλά στα νέα μεταγραφικά του αποκτήματα. Κάποια εξ’ αυτών είναι οι Χάνεϊκατ, Όμιτς, Κότον και Ντεσόν Τόμας. Η Εφές θα ψάξει πολύ να βρει ποιος από αυτούς τους παίκτες είναι αποφασισμένος να κάνει τη ζημιά στον αντίπαλο, διότι είναι μια ομάδα μαθημένη στις δόξες και στα μεγαλεία και θέλει να παρακάμψει τα όποια μικροπροβλήματα μπορεί να διαθέτει, εστιάζοντας στα δυνατά της σημεία, αλλά και στην ”αχίλλειο πτέρνα” του αντιπάλου.
ΝΤΑΡΟΥΣΑΦΑΚΑ
Κλείνουμε το κεφάλαιο ”τούρκικο μπάσκετ” με την τελευταία ομάδα που το εκπροσωπεί. Αυτή είναι η Νταρουσάφακα. Μία ομάδα που σίγουρα δε θα κατέβει με τον τίτλο του φαβορί, αλλά έχει βλέψεις να περάσει στον επόμενο γύρο, δηλαδή σε αυτόν των πλέι οφ. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει αδυναμίες στην έδρα της και ενίοτε στο πως να διαχειριστεί το υλικό της. Φέτος, όμως, αποφάσισε να ενισχυθεί με πολλά ονόματα που σίγουρα κουβαλούν το δικό τους βάρος και πάνω σε αυτό το βάρος η Νταρουσάφακα επένδυσε σε μεγάλο βαθμό.
Και μόνο το γεγονός ότι προπονητής της ομάδας είναι ο Ντέιβιντ Μπλατ, ο οποίος ήταν στα μέσα και στα έξω του ΝΒΑ, κοουτσάροντας τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, λέει πάρα πολλά. Επιπρόσθετα, η τούρκικη ομάδα δυνάμωσε το ρόστερ της με παίκτες όπως oι Γουίλ Κλίμπουρν, Τζέιμς Άντερσον και Μπραντ Γουοναμέικερ, δείχνοντας ότι το αουτσάιντερ θα μπορεί να κοντράρει στα ίσα τα μεγαθήρια του ομίλου.
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ
Η Μακάμπι Τελ Αβίβ είναι μία από τις πολυνίκεις ομάδες του θεσμού. Κατέκτησε την τελευταία της Ευρωλίγκα την περίοδο 2013-2014 και φέτος θέλει να είναι ξανά η χρονιά της. O σύλλογος από το Ισραήλ ανήκει στις ομάδες που άλλαξαν προπονητή και ετοιμάζονται για ένα νέο βήμα σε μια νέα Ευρωλίγκα. Την περασμένη περίοδο δεν κατάφερε να προκριθεί στις 4 καλύτερες ομάδες και αυτό είναι που θέλει η Μακάμπι να αλλάξει.
Bέβαια, ο Ερέζ Εντελστάιν, ο οποίος έχει αναλάβει τα σκήπτρα της ομάδας του Τελ Αβίβ, δεν έχει και πολλές εμπειρίες στις πλάτες του, με αποτέλεσμα να επικρατεί αβεβαιότητα. Η Μακάμπι, όμως, έκανε δικούς της τους Γουίμς, Ραντ, Γκάουντλοκ και Σίλεϊ, που είναι οι παίκτες από τους οποίους η ομάδα περιμένει πολλά. Μένει να φανερωθεί αν οι παίκτες αυτοί θα ταιριάξουν με τον Πνίνι ή τον Οχαγιόν ή τους υπόλοιπους παίκτες του ρόστερ. Το σίγουρο είναι ότι φέτος θα παρουσιαστεί μια εντελώς διαφορετική Μακάμπι.

ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ
Ο σύλλογος του Κάουνας είναι μονίμως η ομάδα που αντιπροσωπεύει και προσωποποιεί το λιθουανικό μπάσκετ σε διασυλλογικό επίπεδο. Η λιθουανική ομάδα θα ξεκινήσει τις ευρωπαϊκές τις υποχρεώσεις στο Κλειστό των Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων για το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, προπονητής της ομάδας είναι ένας πρώην ”πράσινος” και συγκεκριμένα, ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Η Ζαλγκίρις βασίζεται κυρίως στο νεανικό υλικό που δεν έχει παίξει και πολλά ευρωπαϊκά παιχνίδια. Από τη μία, το γεγονός αυτό δίνει φρεσκάδα σε νέα πρόσωπα. Από την άλλη, όμως, η Ευρωλίγκα και οι ομάδες της δεν αστειεύονται.
Και η αλήθεια είναι πως σε τόσο υψηλό επίπεδο η απειρία πληρώνεται. Βέβαια, υπάρχουν και κάποια στοιχεία που δίνουν δύναμη στην ομάδα. Ένα από αυτά είναι η δυνατή έδρα σχετικά με τη δυσκολία για τον αντίπαλο, αλλά και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται όταν η Ζαλγκίρις είναι γηπεδούχος. Επίσης, η απόκτηση παικτών όπως ο Κέβιν Πάνγκος, ο Αντάνας Καβαλιάουσκας και ο Αουγκούστο Λίμα πλημμυρίζουν με αισιοδοξία το λιθουανικό σύλλογο, που έχει ήδη να υπολογίζει στους Γιανκούνας, Σεϊμπούτις και Γιαβτόκας και κατά συνέπεια ευελπιστεί σε ένα μίνι ”μπαμ” που θα την οδηγήσει στην οκτάδα των πλέι οφ.
ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ
Ο ιταλικός σύλλογος ήρθε στην Ευρωλίγκα για να μείνει. Πρόκειται για μια ιστορική ομάδα που κυριαρχεί στο ιταλικό μπάσκετ, αλλά τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει κάποια προβλήματα. Στην τεχνική ηγεσία της ομάδας παραμένει ο Γιάσμιν Ρέπεσα, ο οποίος δείχνει να γνωρίζει καλά το σύλλογο, αν και αυτό από μόνο του δεν αρκεί. Σημασία έχει να έρθει για αυτόν η αλλαγή προς το καλύτερο. Και αυτός είναι ο στόχος, καθώς άμα η Αρμάνι φέρνει από τη Χίμκι το Ζόραν Ντράγκιτς, φανερώνονται οι πραγματικές επιθυμίες για αλλαγή.
Πρόκειται για έναν καλά διαβασμένο καλαθοσφαιριστή. Αμφιλεγόμενη είναι και η μεταγραφή του Ραντούλιτσα, καθώς διαπρέπει με την Εθνική Ομάδα της Σερβίας, αλλά η θητεία του στον Παναθηναϊκό μόνο επιτυχής δεν ήταν. Έτσι, ο Ρέπεσα κρατά κι ένα μικρό καλάθι. Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε και ο Μάντας Καλνιέτις είναι από τα πιο δυνατά ονόματα που υπήρχαν ήδη στην ομάδα. Αυτό από μόνο του σημαίνει πως η Αρμάνι θα προσπαθήσει να κάνει περήφανο το ιταλικό μπάσκετ, διεκδικώντας με νύχια και με δόντια την πρόκριση στην οκτάδα των πλέι οφ της διοργάνωσης.
ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ
Είναι η μόνη ομάδα που εκπροσωπεί το μπάσκετ από τη Γερμανία και, μάλιστα, έχει μπει πρόσφατα στο ”κουρμπέτι” της Euroleague. Τώρα, μάλιστα, που ο τρόπος διεξαγωγής και η μορφή της διοργάνωσης άλλαξαν, θα είναι ευκαιρία για το γερμανικό σύλλογο να προσαρμοστεί στις συνθήκες και να κυνηγήσει την πρόκριση. Το ελληνικό στοιχείο είναι και εκεί έντονο. Ο Νίκος Ζήσης είναι από τους κινητήριους μοχλούς, ενώ την ομάδα προπονεί ο πρώην τεχνικός της Εθνικής Ελλάδος, Αντρέα Τρινκιέρι.
Ο Ιταλός τεχνικός δεν άλλαξε πολύ την ομάδα από πέρυσι. Συγκεκριμένα, η μόνη αποχώρηση ήταν αυτή του Μπραντ Γουοναμέικερ για την Νταρουσάφακα, ενώ οι λίγες μεταγραφές ήταν αυτές των Βλάντιμιρ Βερεμένκο, Μάοντο Λο και κυρίως του Φαμπιάν Κοζέρ από την πρώην Λαμποράλ και νυν Μπασκόνια. Στην ουσία, ο Τρινκιέρι επέλεξε αυτό το σύστημα, προκειμένου να μη χαθεί η σωστή χημεία στην ομάδα και να δουλεύουν με όρεξη και παραγωγικότητα οι παίκτες μεταξύ τους. Οι όποιες μεταγραφές ήταν καθαρά μεταγραφές συστήματος και μεταγραφές ουσίας.
ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
Last but not least έμεινε η ομάδα της Σερβίας, η οποία εδώ και χρόνια είναι αδελφοποιημένη με τον Ολυμπιακό. O Eρυθρός Αστέρας επιχειρεί με προπονητή τον Ντέγιαν Ράντονιτς να κάνει τη διαφορά, έχοντας ένα νεανικό σύνολο με σημαντικές αποχωρήσεις από την περασμένη σεζόν. Ο Τάρενς Κίνσεϊ έφυγε για τη Χάποελ, ενώ οι Μίλερ και Τσίρμπες πήγαν ”πακέτο” στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.
Σε ότι αφορά τις προσθήκες, νέο μέλος της ομάδας έγινε ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, Όγκνιεν Κούζμιτς, ενώ άλλες σημαντικές μεταγραφές είναι οι Μπιέλιτσα, Ρακίτσεβιτς και Τζένκινς. Η σέρβικη ομάδα περιμένει πολλά από την έδρα της, διότι αφενός στα εκτός έδρας παιχνίδια συνηθίζει να παρουσιάζει αδυναμίες, και αφετέρου διότι το γήπεδό της είναι από τα πολύ δυνατά στην Ευρωλίγκα, πράγμα που σημαίνει ότι οι φιλοξενούμενες ομάδες δε θα έχουν και πολύ εύκολο βράδυ στη Σερβία.
Αυτή ήταν μια παρουσίαση των ελληνικών ομάδων, αλλά και των αντιπάλων τους. Το βράδυ της Τετάρτης οι ομάδες θα ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους στο παρκέ και αυτό θα είναι μια ευκαιρία για να δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις, αλλά και να βγουν συμπεράσματα για την κάθε ομάδα ξεχωριστά.
Η Ευρωλίγκα παίρνει μια νέα μορφή, αλλά σίγουρα κρατά το δικό της ενδιαφέρον, το οποίο όλο και θα μεγαλώνει μέχρι το μεγάλο τελικό. Τα προγνωστικά στοιχήματος έχουν δείξει κάποια φαβορί και κάποια αουτσάιντερ. Το θέμα, όμως, είναι αν αυτά θα επιβεβαιωθούν, διότι και τα αουτσάιντερ θα καταβάλλουν μεγάλη προσπάθεια, ώστε να πάρουν μια θέση στην οκτάδα των πλέι οφ, που οδηγούν με τη σειρά τους στο Final-4 της Κωνσταντινούπολης.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

PAME STOIXIMA APOLLON SMIRNIS-PAS GIANNINA PROGNOSTIKA

Απόλλων Σμύρνης - ΠΑΣ Γιάννινα :  Ο Απόλλωνας την προηγούμενη αγωνιστική στην Θεσ/νικη στο παιχνίδι με τον Άρη έδειξε σημάδια ζωής και η νίκη μέσα στο Χαριλάου ίσως αποδειχθεί πολύ καθοριστική για την συνέχεια.   Ο σημερινός αγώνας είναι πολύ δύσκολος για τους γηπεδούχος που θέλουν διακαώς την νίκη, αφού τα Γιάννενα διαθέτουν καλύτερη ομάδα και πιο ποιοτική ομάδα. Το θετικό για την ομάδα του Απόλλωνα είναι πως οι φιλοξενούμενοι φέτος έχουν δείξει μια αδυναμία στα εκτός έδρας παιχνίδια. Τα Γιάννενα φέτος σε 8 αγώνες εκτός έδρας που έχουν δώσει έχουν πάρει μόλις 2 ισοπαλίες και 6 ήττες. Στον αγώνα της προηγούμενης αγωνιστικής με τον Αστέρα, φάνηκε καθαρά η αποδυνάμωση της ομάδας των Ιωαννίνων με την αποχώρηση του Ντε Βινσέτι και Τσάβες.   Με το δεδομένο ότι οι παίκτες του Απόλλωνα θα έχουν καλή ψυχολογία απο την νίκη με τον Άρη, συν ότι καίγονται για την νίκη, πιστεύω ότι αξίζει η απόδοση στον άσο που αγγίζει σχεδόν το 2,40   Άσος με απόδοση 2,38  stoiximan.gr   Π

Προγνωστικά στοιχήματος 27-12-15 (δυάδα)

Καλημέρα σε όλους τους φίλους! Τελευταία Κυριακή του χρόνου σήμερα με το κουπόνι να έχει λίγες επιλογές για ποντάρισμα. Πάμε να δούμε τις δύο επιλογές που κράτησα... Κάλιαρι - Προ Βερτσέλι :  Η Κάλιαρι κέρδισε και την Σαλερνιτάνα με 0-2 και παρέμεινε στην κορυφή του πίνακα. Ιδιαίτερα δυνατή εντός έδρας με 9 νίκες και μία ισοπαλία σε 10 αγώνες, ενώ συνολικά στις 6 από τις 7 τελευταίες νίκες της επικράτησε με under 3,5. Η Βερτσέλι ηττήθηκε με 0-1 από την Περούτζια και παρέμεινε στο μέσον της βαθμολογίας. Οι 10 ήττες της φέτος ήρθαν όλες με under 3,5, με τις 9 να είναι και με under 2,5, ενώ εκτός έδρας εμφάνισε και 8/10 under 2,5. Ανώτεροι οι γηπεδούχοι, θα βρουν τον τρόπο να επικρατήσουν, αλλά η αμυντική συμπεριφορά των φιλοξενούμενων με οδηγεί σε χαμηλά σκορ.   1 & Under 3,5 Άντερλεχτ - Βέστερλο :  Η Άντερλεχτ πήρε την ισοπαλία με 1-1 από την Λόκερεν στο φινάλε και παρέμεινε αήττητη για 5 παιχνίδια. Έχει βρεθεί στην τέταρτη θέση, με την άμυνα της να ''μπάζει'

Europa League Prognostika

Ατρόμητος - Αλκμάαρ  : Απογοήτευσε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της super league ο Ατρόμητος και αν παίξει το ίδιο παιχνίδι δεν νομίζω ότι θα την βγάλει καθαρή με την Αλκμάαρ. Δυο φορές στο παιχνίδι με τον Εργοτέλη βρέθηκε πίσω στο σκόρ και 2 φορές ισοφάρισε. Το θέμα είναι ότι η Αλκμάαρ δεν είναι Εργοτέλης και δεν πρόκειται να συγχωρέσει τα λάθη που θα γίνουν.  Η Αλκμαάρ φέτος γενικά έχει αποδυναμωθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά διαθέτει μια πολύ νεανική ομάδα με πολύ ταλέντο που μπορεί να κάνει την ζημιά σε οποιαδήποτε ομάδα. Χαρακτηριστικό είναι ότι στις πρώτες 2 αγωνιστικές του Ολλανδικού πρωταθλήματος έχει 2 νίκες. Η μία νίκη είναι με 3-2 επι του Άγιαξ και αυτό νομίζω ότι είναι χαρακτηριστικό για το ταλέντο που διαθέτει η ομάδα. Πιστεύω ότι ο Ατρόμητος υποψιασμένος απο τον πρώτο αγώνα με τον Εργοτέλη θα παίξει πιο συντηρητικά, αλλά και πάλι ο ρυθμός της Αλκμάαρ μπορεί να τον παρασύρει και να δούμε ένα σκόρ που να είναι πάνω απο τα 2,5 γκόλ. Αυτό είναι και το στοίχημα το